Még idén! Egészségprogram

Csak a kisujjadat kell mozdítanod!

Küldetés

A Még idén! Egészségprogram 2015-ben mutatkozott be a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet (NEFI) égisze alatt, azzal a céllal, hogy felhívja a magyar lakosság figyelmét az egészségtudatos életmód fontosságára. Ennek érdekében olyan edukatív online tartalmakat generálunk, illetve rendezvényeket szervezünk, amelyek a család minden tagja számára ingyenesen elérhetők, és arra motiválnak, hogy apró lépésenként, szinte „csak a kisujjunkat mozdítva” (kampányunk szlogenje nyomán) áttérjünk egy aktívabb, sportosabb, és legfőképpen egészségesebb életre.

A kampány nagykövetei TAKÁCS NÓRA műsorvezető-szépségszakértő és KROPKÓ PÉTER 51-szeres IRONMAN, akik a mozgással, a táplálkozással és az életmódváltással kapcsolatos tippekkel segítik a programhoz csatlakozók népes táborát. Mellettük már több ismert személyiség, Kiss Orsi (Kisó), Kovács Áron, Katus Attila, Köböl Anita, Galambos Dorina és Péterfi-Nagy Évi is egészségprogramunk mellé állt.

A 2015. szeptember elejétől december végéig tartó kampány eredményeként 50 edukatív cikk és 80 motivációs videó született, létrejött egy közel 20 000 fős Facebook csoport, valamint egy roadshow keretében 7 rendezvényt szerveztünk Takács Nóra és Kropkó Péter moderálásával, Budapesten és vidéki helyszíneken.

A Még idén! Egészségprogram 2016-ban is folytatódik, idén tavasztól kibővített tartalommal segítjük kitartó követőinket és az újonnan csatlakozókat, továbbra is élvezve a NEFI szakmai támogatását.

Állapotfelmérés

Egy kvantitatív és kvalitatív elemeket egyaránt tartalmazó kérdőíves kutatás keretében felmérjük a magyar lakosság egészségi állapotát. A résztvevők jelentkezése önkéntes alapon történik. A kampányidőszak elején és végén is küldünk nekik kérdőívet, hogy – a két időpontban kapott eredményeket összehasonlítva – láthassuk, milyen mértékben változott a helyzet.

Tematika

  • Március: Miért fontos az életmódváltás, és hogyan kezdjünk bele?
  • Április: Hogyan táplálkozzunk egészségesebben? + állapotfelmérés 1.
  • Május: Hogyan szabaduljunk meg felesleges kilóinktól?
  • Június: Hogyan sportoljunk a szabadban?
  • Július: Hogyan mozogjon együtt a család a nyári melegben?
  • Augusztus: Hogyan éljünk cukorbetegként is teljes életet?
  • Szeptember: Hogyan készítsük fel az immunrendszerünket a megfázásos, influenzás időszakra?
  • Október: Hogyan szokjunk le a dohányzásról?
  • November: Hogyan védekezzünk az elhízás ellen a hidegebb hónapokban?
  • December: Hogyan eddzünk télen? + állapotfelmérés 2.