anya lánya sport

A gyerek nem lehet kifogás! Inkább fogd kézen és tornázzatok együtt!

Ha a sportról van szó a legjobb kifogás a gyerek. Természetesen előtte próbálkozunk mindenféle más kifogással is, de végül a gyermekünk nyújtja a legjobb alibit. Biztos, hogy ez jó döntés?  

Szerencsére viszont vannak olyan édesanyák is, akik bevonják a gyerkőcöt a tornázásba. Ezzel erőd adva és példát mutatva a többieknek. Az ők gondolkodás módja szerint azért, mert gyereked van, nem kell lemondanod az edzésről, sőt! Egyrészt azért, mert nem szűntünk meg önálló emberi lényként létezni. Szüksége van a testnek és a léleknek is gondoskodásra, plusz jópéldát lehet mutatni a gyerekeknek. Hiszen, ahogy korábban írtunk, az ő életüket is jó irányba fordítja, ha már kicsiként az életük részévé válik a sport. 
 
Az a helyzet, hogy az, aki kiskorától fogva eszi a lángost, az felnőttként is nagy valószínűséggel szeretni fogja. Aki azonban egészséges ételeken, zöldségen, gyümölcsön nevelkedik és együtt sportol a szüleivel, jó eséllyel ezeket a szokásokat viszi tovább a későbbiekben.

Ne törődj másokkal, legyél úttörő! 

Törekednünk kell rá, hogy a gyerekek mellett is aktív életmódot folytassunk, ez csak némi szervezéssel jár. Használjuk okosan az időt. Például, amikor a gyerek játszik a játszótéren a többiekkel, te simán aktivizálhatod magad és tornázhatsz! Akár 15-20 perc alatt is szuper edzéseket lehet végig mozogni! Most arra gondolsz, hogy furcsán fog rád nézni a többi anyuka a játszótéren, ugye? Had nézzenek. Nem érezheted cikinek azt, hogy teszel az egészségedért és a jó megjelenésedért. Arról nem is beszélve, hogy jobban tennék, ha nézelődés helyett csatlakoznának. 

Sokan azok közül, akik korábban edzőterembe jártak, a gyermek megszületése után felhagynak ezzel az időtöltéssel. Abszolút érthető, hogy nem akarnak túl sok időt elvenni a családtól. Viszont ettől függetlenül otthon edzeni még mindig lehet. A fejlett technológiának hála gyakorlatilag már minden házhoz jön – így az edzőterem is. Az internet telis-tele van jobbnál jobb tornavideókkal, edzéstervekkel. Ma már mindened megvan ahhoz, hogy akár a nappaliban, a gyerekekkel együtt tudj tornázni. Így velük is vagy, mozogsz is és valami eszméletlen jó dolgot tanítasz nekik közben!

Hoztunk néhány szuperanyut! 

1. Emma a spotra szavazott és tökéletes baba-mama tornasort állított össze!

Objektum doboz

2. Ha ment a torna pici babával, akkor menni fog egy kicsi lány társaságában is. Valahogy így, ahogy a mellékelt ábra mutatja! 

Objektum doboz

3. Ha picit nagyobb lánykánk van otthon, akkor már igazi anya lánya sportdélután lehet tartani. Ezt nézd!

Objektum doboz

4. Ha a csapat többtagból és anya elég találékony, akkor minden teendőben megtalálja a sport lehetőség, nem?

Objektum doboz