sport család foci

Filléres megoldások a mozgékony hétköznapokért - nem csak a drága sport lehet sport!

Előfordul minden családnál, hogy a családi kassza kicsit összezsugorodik, és nem jut mindenre annyi, amennyit szeretnél. Ilyenkor valamin mindig spórolni kell, és ez néha a testmozgás rovására is mehet, hiszen a konditerem, az uszoda nem éppen a legolcsóbb mulatság. Ennek ellenére van megoldás: a mozgást olcsón és költséghatékonyan is megúszhatod, ha igazán akarod.

Lehet, hogy lovagolni nem jutsz el, és a teniszpályát sem tudod az udvarotokba varázsolni, de így is meg tudod oldani, hogylegalább olyan élvezetes és eredményes testmozgásban legyen részed, mintha leugrottál volna a konditerembe, vagy a közelben lévő uszodába. Az udvar vagy a Margitsziget van legalább ugyanolyan jó edzőterem, mint ahová jársz, és néhány eszközzel megteremtheted a magatok edzőtermét vagy teniszpályáját. Szuper költséghatékony tippjeinket használd ki, akár akkor is, ha csak némi változatosságra vágysz.

Futás

A futás egy olyan mozgásforma, amit különösebb kiadás nélkül is művelhetsz. Elég hozzá egy kényelmes futóruha, egy jó edzésterv, amit itt meg is találsz, víz, és egy jó cipő. Űzheted egyedül hajnalban, mikor a gyerekeid még alszanak, vagy pároddal, mikor a nagyszülőknél nyaralnak a gyerekek, de esténként akár családostul is róhatod a köröket. Ha pedig még nagyon pici a babád, akkor a babakocsis futást is kipróbálhatod.

Forrás:
iStock

Szabadtéri konditerem

Nyáron a legjobb megoldás lehet a köztereken felállított gépeken edzeni, és nem is gondolnád, milyen sok van a közeledben! Elég csak ide kattintanod, és megnézheted, hol mozgathatod át magad legközelebb. Belépődíj nincs, a levegő friss, vizet tegyél a táskádba, és induljon a mozgás, akár egyedül, akár a családdal. Állíts össze egy edzéstervet magadnak és a gyerekeknek is, így tényleg azt érzitek majd a végén, hogy ügyesek voltatok, és rászolgáltatok egy egészséges nasira.

Otthoni edzés

Az egyik legolcsóbb megoldás, ha Youtube-ról elindítasz egy edzést, és azt követve mozogtok együtt 30-60 percet. Elég egy törölköző alád vagy polifoam matrac, a választék pedig nagyon nagy. Gyakoriak az élő adások is, amikor az edzővel egyidőben tornázhatsz, ami csak még jobban motivál az edzésre. Itt elolvashatod, mi a jó ebben a módszerben, a cikk írója, Lilla nagyon élvezi ezeket az online tornaórákat. Előnye még, hogy kedved szerint válogathatod meg az óratípust. Egyik nap tabata edzésre nyomnád, másnap pedig a jóga esne jól? A kereső rubrika a barátod!

Biciklizés

Szinte minden családban van biciklije a család minden tagjának, így hogyan másképp is mozoghatnátok egy jót, mint hogy nyeregbe pattantok? Ha csak te mozognál, akkor a gyereked tedd gyerekülésbe, és úgy tekerd a kilométereket, hétvégente pedig akár egy egész napot is rászánhattok a tekerésre a Balaton mellett vagy a Margitszigeten. A védőfelszereléseken ne spórolj, fő a biztonság!

bicikli család
Forrás:
iStock

Labdajátékok

Nem kell profi teniszpálya ahhoz, hogy teniszezhessen a gyereked veled. Elég egy hosszú vászon, vagy kötél, amit kifeszíthetsz háló gyanánt, és néhány tárgy, amivel kijelölitek a pálya határait, na meg az ütők, amit olcsóbban is beszerezhetsz. Nyilván hamar kiszakad majd, de nem is profi teniszezőnek neveled a gyereked, igaz? A kreativitást bármelyik sportágnál bevetheted. Hidd el, egy kréta és egy hullahop karika csodákra képes, ha kosárlabda pályát akarsz kialakítani.