Fuss magadért egy kört! Gui Angéla interjú NEFI

„A valóságot szeretnénk tálalni, de nem elrettentéssel” – A Fuss magadért egy kört kampány szervezője mesélt

Mindannyian tudjuk, hogy a cukros üdítő helyett jobb lenne a víz, hogy érdemes lenne hetente legalább háromszor mozogni és hogy az alkohol nemcsak függőséget okoz, de fogyasztása komoly következményekkel is jár. Mégis még ezek után is gyakran vállat vonunk, gondolván: eddzen a szomszéd, éljen egészségesen a kollégánk. Nekünk jó így, amíg nincs baj... A NEFI munkatársai ezúttal szeretnék, ha megelőznénk a jövőnket, azt a jövőt, ami garantáltan vár ránk, ha nem teszünk az egészségünkért. 

„Az ember, ha jó élményekkel gazdagodik, mindig keresi a következő célokat” – mondja Gui Angéla a NEFI Egészségkommunikációs Központ vezetője, amikor is a Fuss magadért egy kört! kampány előzményeiről faggatom. Ő és a csapata az elmúlt évben kétszer is két fontos célért futott. Egyszer egy 500 kilométeres távon gyűjtöttek árváknak, míg a párizsi klímacsúcs előtt 7 napig a levegőért és a környezetünkért igyekeztek tenni.  

Idén, legújabb kampányukban, mint mondja, a jövőt szeretnék megelőzni az ország körbefutásával:

A tavalyi sikeren felbuzdulva jött az ötlet, hogy fussuk körbe az országot. Mert miért ne futhatnánk körbe? Mutassunk példát! Előzzük meg a megelőzhetőt!

A cikk itt még nem ért véget, tudjatok meg mindent a Fuss magadért egy kört! kampány részleteiről, kulisszatitkairól, miértjéről!  A folytatást ide kattintva megtaláljátok!

Forrás:
Gui Angéla