3 kiadós reggeli 5 perc alatt

Agyserkentő reggeli finomságok kicsiknek és nagyoknak!

Mely élelmiszerek fokozzák a koncentrációt és serkentik a fejlődésben lévő agyat? A dietetikus Emer Delaney öt agyserkentő ételt ajánl, amelyeket akár a mindennapi reggelikbe is beiktathatsz!

Tojás

  • A gyümölcsökön és zöldségeken kívül akadnak még bőven olyan ételek, amelyek jó hatással vannak a gyerekek konctentrációjára. Ilyen például a tojás, ami nagy arányban tartalmaz kolint, ez pedig fontos szerepet játszik a memóriasejtek fejlődésében. Ráadásul a tojás fehérjéje vasat, folsavat és A-vitamint is tartalmaz – amelyek fontosak a sejtek növekedésének szempontjából. Ha a gyerek nem allergiás a tojásra, akkor próbáljuk már korán megszerettetni vele. Tegyél egy próbát ezzel: a főtt tojást keverd össze egy kis majonézzel, és kend meg vele a szendvicset vagy a francia pirítósból készített katonákat.

Tej, jogurt, sajt

  • A tej, a joghurt és a sajtok tele vannak fehérjével és B-vitaminnal, amely elengedhetetlen az agyszövet egészséges növekedéséhez. Ráadásul magas a kalciumtartalmuk, amely létfontosságú a fogak és a csontok növekedéséhez. Ha a gyerek nem rajong a tejért, ne aggódj, készíthetsz belőle kását, pudingot vagy palacsintát. Így már biztos nem lesz ellenvetése, a joghurtokat pedig szerencsére álatlában minden rosszcsont kedveli.

A folytatásért irány a Cookta oldala!

Forrás:
iStock