egészséges étkezés

Legszívesebben állandóan csak ennél? Ezek a problémák okozhatják!

Be kell vallani: az állandó éhségérzet nemcsak a kismamákat érinti, hanem akárkit, aki nem tesz eleget néhány, az egészség szempontjából fontos szabálynak. Hogy pontosan melyeknek? Ezekről lesz most szó.

Veled is előfordult már, hogy elfogyasztottad az ebédedet, majd egy fél óra elteltével már korgott is a gyomrod? Ennek több oka lehet, és különféleképp tehetsz is ellene, de jó, ha azt is tudod, normál esetben mi okozza az éhséget. A testben vannak úgynevezett éhséghormonok (ghrelin), melyek a gyomorban termelődnek, és a véráramon keresztül jutnak az agyba, ami után már érezheted is: kell valami ropogtatnivaló.

1. Nem esztel elég zsiradékot

Igen-igen, a zsírtól előfordulhat, hogy felkúszik rád pár plusz kiló, persze, ha eszeveszettül majszolsz belőle. Kellő mértékben azonban létszükséges a megfelelő agy- és szívműködéshez, ráadásul az éhséget is csillapítja. Na persze nem azt mondjuk, hogy igyál meg napi 1 deci napraforgóolajat, hanem ideje megismerkedned az avokádóval, a dióval, a lazaccal, vagy a konyhában válassz az egészségesebb olajokból (olíva, kókusz).

A folytatásért irány a Vous oldala!

Forrás:
iStock