serpenyos-pulykamell1

Serpenyős pulykamell zöldfűszerekkel – minden alkalomra

A pulyka egyre népszerűbb húsféleség, nagyon változatosan készíthető, ha szeletben vagy csíkokra vágva használjuk fel, gyorsan elkészül. Bepácolva, kellően fűszerezve lehet gyors fogás, de hétvégi, ünnepi asztalon is megállja a helyét.

A pulyka a húsok közül az egyik legegészségesebb, zsírtartalma sokkal alacsonyabb, mint más húsféléknek, magas fehérjetartalma miatt ideális választás azoknak, akik figyelnek a súlyukra. Cukorbetegeknek és inzulinrezisztenciával élőknek kimondottan javasolják a fogyasztását, mert a vizsgálatok szerint olyan típusú fehérje van benne, amely szabályozza az inzulintermelést.

A pulykahús meglepően gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, a legnépszerűbb, sovány részei sok B-vitamint és vasat tartalmaznak, kálium- és foszfortartalmuk is magas, ezért a pulyka ideális étel a magas vérnyomással küzdőknek, fogyasztása hozzásegít a csontok és fogak egészségének megőrzéséhez is.

A receptért irány a Cookta oldala!

Forrás:
Cookta