zabpehely-melegszendvics

Hamis melegszendvics, avagy ilyen egy alakbarát reggeli szendvics

Egy fantasztikus „melegszendvics”-receptet osztok meg veletek, amit a napokban készítettem. Valójában nem is szendvics, de melegszendvicssütőben készül, és hasonlóan is fogyasztható, egészséges és finom!

A zabpehely állandó alapanyag nálam, készítem zabkásának, házi müzliszeletet is készítek belőle, de a túrógombócot is ezzel készítem. Glikémiás indexét tekintve közepes felszívódású, így viszonylag hosszan okoz teltségérzetet. Magas a rosttartalma, és jelentős ásványianyag- és vitaminforrás is egyben, a sportolóknak és az egészséges életmódot követőknek szerintem alapélelmiszer.

Az is jó a zabpehelyben, hogy rengeteg módon felhasználható: most például sovány túróval és tojással kevertem össze, és melegszendvicssütőben sütöttem meg. Ízlés szerint gazdagítható apróra vágott sonkával, paprikával, paradicsommal, fűszerekkel, bármi olyannal, ami egy klasszikus melegszendvicsbe kerülne.

A receptért irány a Cookta oldala!

Forrás:
Cookta