mandulas-pisztrang

Mennyei mandulás sült pisztráng, ami mindig sikert arat!

A sovány, fehér húsú pisztrángban sohasem csalódhatunk: amíg más halfélékből kifoghatunk nem igazán minőségit, addig a pisztránggal mindig biztosra mehetünk. Főleg akkor, ha vajjal és mandulával készítjük!

Ha nem is csermelyekből kerül hozzánk ma már a pisztráng, mint Schubert idejében, de mindig sovány, csupa hús, mert hiszen lételeme a mozgás, az árral szemben úszás, egyszerűen nem marad meg olyan környezetben, ahol nem mozoghat állandóan. Ennek köszönhetően hófehér és sovány a halhús, nem túl karakteres, szerencsére nem is túl szálkás: jól fűszerezve, kellő mennyiségű vajjal és fűszerrel fantasztikusan finom, gyorsan elkészül, és ma már szerencsére elég könnyen beszerezhető.
A kb. 15-20 centis halak nagyon sokféle módon fűszerezhetőek, és valójában akkor a leggusztábbak, ha egészben tálaljuk, de így elég kiadósak, szóval úgy érdemes készíteni, hogy ő lesz az ünnepi étkezés fénypontja. Egy könnyű előétel vagy leves előtte, egy finom, de nem túl hangsúlyos desszert utána – ez így tökéletes, de ennél többet ne nagyon kombináljunk köré.

A receptért irány a Cookta oldala!

Forrás:
Cookta